Projecten in het kort


     

U kunt uw gift of donatie, indien gewenst, specifiek bestemmen voor één van deze projecten. Geef bij uw overboeking dan svp aan voor welk project het bedrag is bestemd. Wij houden u op de hoogte van de voortgang van het project. U kunt natuurlijk ook een algemene donatie doen.


TK Meraih Bintang
Stichting Meraih Bintang heeft in 2012 een kleuterschool gebouwd in kampong Bulak Laut, Pangandaran. Dit was het eerste grote project van onze stichting. Vandaag de dag krijgen hier 176 kinderen in de leeftijd van 4 - 6,5 jaar 6 dagen per week gratis tweetalig (Indonesisch-Engels) onderwijs en is de school uitgeroepen tot voorbeeldschool in de regio. 

BK Meraih Bintang

Het doel van stichting Meraih Bintang is om zoveel mogelijk kinderen al vanaf hele jonge leeftijd te laten deelnemen aan het onderwijs. Daarom zijn we eind 2015 op verzoek van de edu board en een groep moeders gestart met een peuterspeelzaal gekoppeld aan TK Meraih Bintang. 

Skills & develop center

Het skills & develop center is  een center wat voor diverse doeleinden geschikt is. Zo is de peuterspeelzaal er gehuisvest, maar ook ons leer/werk project voor jongeren en een aantal van onze naschoolse activiteiten. Met andere woorden het is multifunctioneel.

Leer / Werk Project

Print bedrijfje in het kader van leer/werk traject voor jongeren in samenwerking met ons Ibu Ibu project. Hier leren jongeren ontwerpen, maken, verkoop en administratie technieken. 

Rumah Bina Budi

Kleinschalige kinderopvang voor kinderen die dit voor korte of lange tijd nodig hebben en die zoveel mogelijk een thuissituatie nabootst. Geschikt voor max. 24 kinderen en 2 vaste huismoeders.

Sponsor programma's

Diverse sponsor programma's zoals ons sponsor een kind programma, adopteer een opa of oma, school, leerkracht of tehuis. Want zonder uw steun zijn onze projecten niet mogelijk.

Studiefonds

Studiefonds voor jongeren die na de hogere middelbare school een universitaire of beroepsopleiding willen gaan doen maar waarvoor de ouders geen financiële middelen hebben.

Bouw 5 eenvoudige woonhuizen

Bouw 5 eenvoudige stenen bungalow style huisjes met een familiekamer, keuken, badkamer en twee slaapkamers in kampong Bulak Laut bestemd voor dakloze gezinnen.  

Bouw lagere & lagere middelbare school
Bouw en opstarten van een lagere school volgens de filosofie van onze kleuterschool, eventueel in samenwerking met een van de bestaande lagere scholen in Pangandaran alsmede op een later tijdstip de bouw en het opstarten van een lagere middelbare school.

Aankoop grond

Aankoop perceel grond in kampong Wonoharjo - Pangandaran  t.b.v. onze projecten zoals de bouw van een lagere school en lagere middelbare school. Aankoop perceel grond grenzend aan onze kleuterschool TK Meraih Bintang.

Slaan waterput

Waterput aan de rand van kampong Bulak Laut en nabij ons sport court.

Zonnepanelen

Plaatsen zonnepanelen om in alle elektriciteit van onze projecten te voorzien  en de kosten hiervan omlaag te brengen. 

Naschoolse activiteiten
Een kind de kans geven om zich sociaal, sportief en cultureel te ontwikkelen, daarvoor bieden we verschillende naschoolse activiteiten aan die gratis toegankelijk zijn voor de kinderen.

Computerlessen
Project computerlessen: aanbieden van computerlessen aan de (oudere) kinderen in de omgeving als onderdeel van ons Skills & Develop Center.

Speeltoestellen

Het renoveren en schilderen van de 4 speeltoestellen bij onze kleuterschool TK Meraih Bintang en het aanschaffen van 4 nieuwe speeltoestellen ten behoeve van onze peuter speel groep bij onze Rumah Bina Budi/Skills Center. 

Gezondheidszorg kinderen
Het bieden van een gratis medische check-up 1x per jaar door een arts en een tandarts aan de 176 kinderen op onze kleuterschool en kinderen van onze peuterschool. We hopen in de toekomst dit project uit te breiden met kinderen op de lagere school en later ook met kinderen op de middelbare school.

eMBi Multifunctional Sport Court

Sport court geschikt voor het spelen van volleybal, basketbal en voetbal (klein veld) voor de kinderen en jongeren van Stichting Meraih Bintang.

JS/eMBi Volleybal

Lessen voor jongens en meisjes in de leeftijd van 11-23 jaar. Er wordt iedere dag getraind. Dit project heeft een hoog educatief karakter omdat het deze groepen een doel geeft en een gevoel van saamhorigheid. Om dit project te kunnen uitvoeren hebben we materiaal nodig.

eMBi Green Movement

Planten van struiken en boompjes in het gebied aan het strand waar ook ons sport court is gelegen. Het is de bedoeling dat de kinderen deze niet alleen planten maar ook onderhouden. Het opruimen deel van het strand en hun omgeving alsmede ontdoen van zwerfafval. Het scheiden van afval om te beginnen op TK Meraih Bintang in samenwerking met het Ministerie van onderwijs.

Vervoer

Voor het veilig vervoeren van onze kinderen en om dienst te doen als school "bus" hebben we een goed (2de hands) busje nodig. Voor ons leer/werk project voor jongeren zijn we op zoek naar een pick-up truck voor vervoer i.v.m. aankoop van materialen in Tasikmalaya e/o Yogyakarta alsmede voor de distributie en levering van de producten. 

Vissersboten
Aanschaf van een aantal vissersboten om deze te verhuren aan vissers zonder boot in Pangandaran zodat zij een eerlijke kans krijgen op een inkomen en zelfredzaam te worden. Tegelijkertijd zal een deel van de opbrengst worden gebruikt om de maandelijkse kosten te dekken van de school, rumah bina budi en het skills center.

Wat we nog meer doen 

Soms kan (nood)hulp bieden ook op kleine schaal heel erg nodig zijn. Behalve dat we ons als stichting bezighouden met onze lopende en in ontwikkeling zijnde projecten, proberen we ook op dit gebied te helpen daar waar nodig. Dit kan heel divers zijn … Ook hiervoor is geld nodig. Wilt u specifiek een steentje bijdragen hieraan, laat het ons dan weten.

DotNetNuke bouw en webdesign door Pakweg