Projecten in het kort


     

U kunt uw gift of donatie specifiek bestemmen voor één van deze doelen. Geef bij uw overboeking dan svp aan voor welk project het bedrag is bestemd. Wij houden u op de hoogte van de voortgang van het project. U kunt natuurlijk ook een algemene donatie doen.


TK Meraih Bintang
 • 2012 bouw kleuterschool bestemd voor kinderen van 4-6 jaar.
 • 2013 school uitgebreid met extra klaslokaal & een half open klaslokaal  
 • 2015 start peuter speel groep voor kinderen van 2-4 jaar. 
 • 2016 uitbreiding peuter speel groep 
Creativity (skills & develop) center

Bouw en het opzetten van een skills & develop center verdeeld over twee verdiepingen. 

Leer / Werk Project

Opzetten print bedrijfje in het kader van leer/werk traject voor jongeren in samenwerking met ons Ibu Ibu project. Bouw overkapping t.b.v. van ons Ibu Ibu project.

Rumah Bina Budi

Renoveren en opstarten van een kleinschalig kinder(t)huis voor max. 24 kinderen en 2 vaste verzorgers.

Sponsor programma's
 • Sponsor een kind: het doel van dit project is om nog meer kinderen naar school te laten gaan maar ook om de kinderen te helpen door te voorzien in hun basisbehoeften. 
 • Sponsor een student: het doel van dit project is om jongeren die anders de kans niet krijgen omdat er geen financiële middelen voor zijn te laten studeren.
 • Sponsor een opa of oma: het doel van dit project is om ouderen die volledig afhankelijk zijn van de liefdadigheid van hun kinderen (indien mogelijk) of hun omgeving te voorzien van voedsel door middel van ons sponsor project.
 • Sponsor een leerkracht: het doel van dit project is om een steentje bij te dragen aan de operationele kosten van onze kleuterschool en peuterschool door middel van het sponsoren van of bijdragen aan het salaris van een leerkracht. Op deze manier kunnen we goed onderwijs blijven garanderen.
 • Sponsor een tehuis: het doel van dit project is om een bijdrage te leveren aan de operationele kosten van voedsel, kleding en kosten zoals gas, elektriciteit en water van onze Rumah Bina Budi. Een thuissponsor geeft een 'thuis' aan kinderen die elders geen thuis hebben waar voor hen gezorgd wordt. 
 • Sponsor een school: het doel van dit project is om een steentje bij te dragen aan de operationele kosten van onze kleuterschool zoals gas, licht, elektriciteit, water en onderhoud. Op deze manier kunnen we goed onderwijs blijven garanderen.
Bouw 5 eenvoudige woonhuizen

Bouw 5 eenvoudige stenen huisjes bestaande uit een familiekamer, keuken, badkamer en een slaapruimte in kampong Bulak Laut bestemd voor dakloze gezinnen. De grond is reeds eigendom van de Stichting 

Bouw lagere & lagere middelbare school
Bouw en opstarten van een lagere school volgens de filosofie van onze kleuterschool, eventueel in samenwerking met een van de bestaande lagere scholen in Pangandaran alsmede op een later tijdstip de bouw en het opstarten van een lagere middelbare school.

Aankoop grond

Aankoop perceel grond in kampong Wonoharjo - Pangandaran  t.b.v. onze projecten zoals de bouw van een lagere school en lagere middelbare school. Aankoop perceel grond grenzend aan onze kleuterschool TK Meraih Bintang.

Slaan waterput

Het slaan van een waterput aan de rand van de kampong en nabij ons sport court.

Zonnepanelen

Plaatsen zonnepanelen om in alle elektriciteit van onze projecten te voorzien  en de kosten hiervan omlaag te brengen. 

Naschoolse activiteiten

Een kind de kans geven om zich sociaal, sportief en cultureel te ontwikkelen. 

 • Project kinderbibliotheek: gratis toegankelijk voor iedereen van kleuter tot volwassene. Steeds uit te breiden door de aanschaf van nieuwe boeken.
 • Project engelse les: gratis toegankelijk voor kinderen vanaf de bovenbouw van de kleuterschool tot en met de hogere middelbare school. 
 • Project muziekles: gratis toegankelijk voor alle kinderen in de omgeving en de kinderen op TK Meraih Bintang. 
 • Project traditionele dansles: gratis toegankelijk voor alle kinderen uit de omgeving. Ook worden er traditionele danslessen gegeven aan de kleuters op TK Meraih Bintang. 
 • Project zwemles: zwemles gratis voor kansarme kinderen / bijdrage sponsors voor kinderen sponsor een kind project
 • Project volleybal les aan kinderen en jongeren
Computerlessen

Project computerlessen: aanbieden van computerlessen aan de (oudere) kinderen in de omgeving als onderdeel van ons Skills & Develop Center.

Speeltoestellen 

Het renoveren en schilderen van de 4 speeltoestellen bij onze kleuterschool TK Meraih Bintang en het aanschaffen van 3 nieuwe speeltoestellen ten behoeve van onze peuter speel groep bij onze Rumah Bina Budi/Creative Center. 

Gezondheidszorg kinderen
Het bieden van een gratis medische check-up 2x per jaar door een arts en een tandarts aan de 170 kinderen op onze kleuterschool en kinderen van onze peuterschool. We hopen in de toekomst dit project uit te breiden met kinderen op de lagere school en later ook met kinderen op de middelbare school.

eMBi Multifunctional Sport Court

Vervanging vloer sport court en uitbreiding project

 • Het vervangen van de huidige betonnen vloer met een duurzame speciaal voor sport geschikte tegelvloer.
 • Aanleg van een zand court voor beach volleybal
 • Slaan van een waterput 
 • Aanleg beplanting
 • Te zijner tijd aanleg van een apart voetbal veldje omdat we in navolging van ons volleybal project ook graag een voetbal project willen opstarten
JS/eMBi Volleybal

Lessen voor jongens en meisjes in de leeftijd van 11-23 jaar. Er wordt iedere dag getraind. Dit project heeft een hoog educatief karakter omdat het deze groepen een doel geeft en een gevoel van saamhorigheid. Om dit project te kunnen uitvoeren hebben we materiaal nodig.

eMBi Green Movement

Planten van struiken en boompjes in het gebied aan het strand waar ook ons sport court is gelegen. Het is de bedoeling dat de kinderen deze niet alleen planten maar ook onderhouden. Het opruimen deel van het strand en hun omgeving alsmede ontdoen van zwerfafval. Het scheiden van afval om te beginnen op TK Meraih Bintang in samenwerking met het Ministerie van onderwijs.

Vervoer

Veilig vervoeren van onze kinderen en om dienst te doen als school "bus" hebben we het volgende nodig:

 • Goede 2de hands Daihatsu Feroza
 • Een wagon geschikt voor het vervoer van ca. 20 kinderen
 • Geluidsinstallatie door de wagons heen (voor de veiligheid)

Vissersboten
Aanschaf van een aantal vissersboten om deze te verhuren aan vissers zonder boot in Pangandaran zodat zij een eerlijke kans krijgen op een inkomen en zelfredzaam te worden. Tegelijkertijd zal een deel van de opbrengst worden gebruikt om de maandelijkse kosten te dekken van de school, rumah bina budi en het skills center.

Wat doen we nog meer?

Soms kan (nood)hulp bieden ook op kleine schaal heel erg nodig zijn. Behalve dat we ons als stichting bezighouden met onze lopende en in ontwikkeling zijnde projecten, proberen we ook op dit gebied te helpen daar waar nodig. Dit kan heel divers zijn … Ook hiervoor is geld nodig. Wilt u specifiek een steentje bijdragen hieraan, laat het ons dan weten.

DotNetNuke bouw en webdesign door Pakweg