Skills & Develop CenterHet Skills & Develop Center is gebouwd naast onze Rumah Bina Budi in kampong Bulak Laut, Pangandaran. In dit center is op de begane grond een grote gemeenschappelijke keuken ingericht waar vrouwen uit de kampong samen kunnen koken, maar ook lessen kunnen volgen om gezonde maaltijden te bereiden (project wat we willen opzetten) en maaltijden kunnen bereiden voor de groep ouderen uit ons ouderenzorg project. Maar verder kan men ook van de keuken gebruik maken bij evenementen die in het dorp gehouden worden of als een aantal Ibu Ibu, om extra inkomsten te genereren, een klein catering bedrijfje willen opzetten. Verder bestaat de benedenverdieping uit een grote ruimte geschikt voor 300 personen. Hier kan de gemeenschap samenkomen voor bijeenkomsten en vergaderingen, maar in tijd van nood kan de ruimte ook dienstdoen als crisiscentrum. Door gebruik te maken van flexibele afscheidingswanden kan de ruimte naar behoeven worden ingericht. 4 ochtenden per week wordt een deel van de ruimte gebruikt als peuterspeelzaal. Een ander deel van de ruimte wordt gebruikt door ons leer/werk project voor jongeren.

Op de eerste verdieping worden de klaslokalen, welke ook door flexibele wanden groter en kleiner worden gemaakt, gebruikt voor onze naschoolse activiteiten zoals traditionele dansles en computerles. Verder is er nog een grote afsluitbare ruimte voor het opbergen van spullen. En wordt er nog een ruimte ingericht waar naaimachines worden geplaatst voor onze Ibu Ibu die helpen bij het leer/werkproject.

Zowel de Rumah Bina Budi als het Skills & Develop Center hebben nog een verdieping boven de eerste etage zodat in tijd van nood zoals bij zware stormen, aardbevingen en tsunami's de mensen uit de omgeving een veilige plek hebben om heen te gaan.


  • Doelgroep: Kansarme kinderen, jongeren en de gemeenschap van kampong Bulak Laut


DotNetNuke bouw en webdesign door Pakweg